REPUBLIC GROUP
Párisi Udvar Hotel Budapest

ELKÉSZÜLT A PÁRISI UDVAR HOTEL HOMLOKZATA

 

Idén nyáron láthatóvá válik a Párisi Udvar Hotel Budapest ikonikus és historizáló épületének külső megújulása. Az elmúlt időszakban lezajlott munkálatok során befejeződött a homlokzat restaurálása és az épület ékkövének számító kristálykupola megtisztítása. A műemlékvédelemi szabályok követésével megújuló épület kivitelezéséért a Market Építő Zrt. szakemberei felelnek.

 

A világviszonylatban is egyedülálló Párisi Udvar Hotel Budapest rekonstruálása idén nyáron újabb mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt időszakban zajló munkálatoknak köszönhetően Közép-Európa egyik legdíszesebb épülete kezdi visszanyerni régi fényét: megújult a híres kristálykupola és a neves művészek által fémjelzett kerámiadíszítésű homlokzat is - az épületet többek között Zsolnay kerámiák, Róth Miksa üvegablakok és Villeroy and Boch mettlachi is ékesíti, amelyek most újra láthatóvá válnak. A Petőfi Sándor utcai oldal után, az épület Ferenciek tere felőli részéről is – egy hat méteres szakasz kivételével - eltávolításra kerülnek az állványok. A budapestiek tehát megújulva visszakapják a tér, és talán a főváros egyik legikonikusabb épületét, amit a már két és fél éve tartó munkálatok során luxushotellé alakítanak át. A földszinten és a félemeleten üzletek, éttermek, kávézók kapnak helyet, az első szinten spa, wellness és fitnesz szolgáltatások várják majd a vendégeket, emellett öt szinten vendégszobák, valamint a tetőtérben ötszáz négyzetméteren két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztályt is kialakítanak.

Mindannyian izgatottan várjuk, hogy végre elkezdhessük a tesztidőszakot, de a mostani aktualitások – a kristálykupola és a homlokzat megújulása – ugyancsak jelentős mérföldkőnek tekinthetők, hiszen egy ilyen nagy lélegzetvételű és különleges projekt kivitelezése mindig lépésről-lépésre valósul meg. A kivitelezési munkálatok java része már a hátunk mögött van, de természetesen előttünk áll még a szálloda elindítása is, amely a Párisi Udvar Hotel Budapest és a Mellow Mood Hotels számára is komoly lépés. Jelenleg a személyzeti stratégia kialakítására koncentrálunk és több kulcspozíció már betöltésre is került.”  - nyilatkozta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodaigazgatója.

A szecessziós műemléképületet a kivitelező Market Építő Zrt. maradéktalanul a szakmai és műemléki előírásoknak megfelelően újítja fel. A Magyarország egyik legnagyobb ívű restaurálási feladataival járó építkezés műemlékvédelmi projektvezetője Tóth András, műszaki igazgatója pedig Bajnok Sándor.

„A kerámia restaurátori munkái 69174 órát öleltek fel, a legintenzívebb időszakban pedig ezen munkafázisok 41 fővel folytak. Kihívással teli projekt volt, mivel egy grandiózus épületről beszélünk: a restaurált homlokzati felület 3000 m2, az épület legmagasabb pontja pedig 41 méter, mely egy 13 emeletes panelháznak felel meg.

A munkálatok során közel 10.000 elem került beépítésre az évtizedek alatt tönkrement darabok helyére. Ennek nagyobb része újonnan gyártott Zsolnay, kisebb részük pedig az épületen fellelt eredeti kerámiákból áll. Összesen mintegy 250.000 elem található a homlokzaton, ebből a  legkisebb 20 dkg, a legnagyobb 65 kg. Továbbá 500 m2 réz díszműbádog szerkezet is található a homlokzaton, ezen a természetes patina megőrzése mellett kellett restaurátori és rekonstrukciós munkákat végezni 4-5 fő részvételével.”  – nyilatkozta Tóth András, a Market Építő Zrt. műemlékvédelmi projektvezetője.

A felújítási munkálatokban összesen 41 szakrestaurátor segít a kivitelezés során annak érdekében, hogy a végeredmény méltó legyen a történelmi jelentőségű épület eddigi híréhez és annak megfelelően őrizze meg tekintélyét a jövőben is. A szakemberek munkájának köszönhetően a kristálykupola több mint százéves szennyeződésétől tisztult meg, ráadásul hamarosan az ólomüvegek is a helyükre kerülnek, tehát valóban teljes pompájában tekinthető  meg a Párisi Udvar jellegzetes éke. Ezen felül a szecessziós stílusban megépült ház teljes homlokzata is újra napvilágra kerül, hogy a legendás passzázzsal, a műemléki lépcsőházak megújult öntvényével és burkolatával együtt tegye tökéletessé a végeredményt.

A következő építési fázis alatt a belső munkálatokon lesz a hangsúly, ennek köszönhetően a tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet tovább, megfelelve közfunkciójának. A Párisi Udvar pedig - ahol a Mellow Mood Hotels legújabb, The Unbound Collection by Hyatt szállodalánchoz tartozó ötcsillagos hotele kap helyet - télen készül el, ekkor veszi kezdetét a próbaüzem.

***

Mellow Mood Hotels

A vállalatról:

A Mellow Mood Hotels 2017-ben ünnepelte 20 éves fennállását. A két tulajdonos, Sameer Hamdan és Zuhair Awad által alapított cég az 1997-es megalakulás óta folyamatosan bővült és mára a budapesti szállodapiac meghatározó szereplőjévé vált.  A kezdetben ifjúsági szállásokat üzemeltető vállalkozás 2000-ben nyitotta meg első saját tulajdonú szállodáját, jelenleg pedig már összesen 12 szálláshely található Mellow Mood Hotels zászló alatt Budapest frekventált területein. A szálláshelyek az ifjúsági szállástól, a 3 és 4 csillagos szállodákon át egészen az 5 csillagos hotelig lefedik a különböző utazási céllal, érdeklődési körrel és eltérő ár- és minőségi preferenciákkal érkezők igényeit.  A cég zászlóshajója, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace mellett a jövő évben újabb 5 csillagos szálloda nyílik a Párisi Udvar épületében.

A Mellow Mood Hotels nagy hangsúlyt fektet kollégái szakmai továbbképzésére és karriertervezésére. Ennek keretében sikerrel működteti a Mellow Mood Akadémiát, amelynek elvégzése után nyitva állnak a vezető pozíciók a tehetséges fiatal kollégák előtt.  A gyakornokok számára is széles körű szakmai képzést nyújt a Mellow Mood Mini Akadémia, valamint számos felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban, köztük a Metropolitan Egyetemmel stratégiai együttműködésben a vállalat.

A szállodaláncon belül az utóbbi két évben lezajlott jelentős mértékű szervezeti korszerűsítések következtében mára többek között az értékesítés, pénzügy és humán erőforrás területek a Mellow Mood Hotels központjában összevont egységekként működnek. A Mellow Mood Hotels elsődleges fontosságúnak tartja vendégei lehető legmagasabb szintű kiszolgálását és a vendégelégedettségi szint növelését szem előtt tartva, szolgáltatásai folyamatos megújítását és fejlesztését célozza.

 

Hyatt Hotels Corporation:

A chicagoi központú Hyatt Hotels Corporation egy 12 prémium márkával rendelkező, globális, vezető szállodaipari vállalat. A 2016. szeptember 30-i állapot szerint 54 ország 679 ingatlana tartozott a vállalat portfóliójába. A vállalat leányvállalatai hoteleket, nyaralóhelyeket, apartman hálózatokat és üdülési jogot biztosító ingatlanokat fejlesztenek, birtokolnak, üzemeltetnek, működtetnek, adnak koncesszióba, illetve ezek számára nyújtanak szolgáltatásokat, többek között a Park Hyatt®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Andaz®, Hyatt Centric®, The Unbound Collection by Hyatt, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Ziva, Hyatt Zilara™ és a Hyatt Residence Club® márkanevek alatt, hat földrészen  elhelyezkedve. További információ a következő weboldalon található: www.hyatt.com.

„The Unbound Collection” by Hyatt

A „The Unbound Collection by Hyatt” új és már meglévő felsőkategóriás és luxus ingatlanok portfóliója, kezdve a városok történelmi jelentőségű ékköveitől egészen a kortárs irányzatokat meghatározó épületekig, butikhotelekig és nyaralókig. Akár lenyűgöző múltja, akár exkluzív elhelyezkedése, egyedi építészeti kialakítása vagy díjnyertes konyhája miatt kerül be egy ingatlan a láncba, az mindig egy „közösségi értékhordozó” szerepét tölti be a vendégek számára, és biztosítja számukra az egyediség szabadságát. Jelenleg a texasi Austinban található The Driskill Hotel, az arizonai Phoenixben álló The Royal Palms, a floridai Miami Beach híres The Confidante hotelje, a párizsi Hôtel du Louvre és az uruguayi Carmeloban elhelyezkedő Carmelo Resort & Spa szerepel a portfolióban.

 

***

Sajtókapcsolatok:

Steiner Bianka (Republic Group)

steiner.bianka@hellorepublic.com

+36-30-304-8682

 

Vállalatról röviden:

A Market Építő Zrt. az 1996-os megalakulása óta eltelt 22 évben Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált. A teljes mértékben magyar tulajdonú építőipari vállalat az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. A céget Scheer Sándor vezérigazgató irányítja, és évente közel 50 beruházást valósít meg – párhuzamosan átlagosan 30-35 építkezésen. A Market Építő Zrt. története legsikeresebb évét zárta 2016-ban, árbevétele elérte a nettó 87,1 milliárd forintot, 51 megbízásukból pedig 46 a versenypiaci szektorból érkezett. A gyors és hatékony kivitelezés, valamint az ügyfélközpontúság jegyében működő társaság a tavalyi évet 181.221.000 átadott négyzetméterrel zárta, ennek legnagyobb részét ipari és logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények és szállodák, valamint kereskedelmi célú ingatlanok és sportlétesítmények tették ki.  A Market Építő Zrt. a Market Csoport anyavállalata, a társasághoz további hat leányvállalat tartozik: a Lean Tech Mérnökiroda Kft., a Market Épületszerviz Kft., a szerkezetépítéssel foglalkozó Moratus Kft., a közműépítő Ok Bau Kft., a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. és az épületvillamosságra specializálódott Vilati Szerelő Zrt. A cégcsoport dolgozóinak összlétszáma 2016-ban 720 fő volt.

Jelenlegi építkezések:

A Market Építő Zrt. az ország legnagyobb építkezéseinek látja el kivitelezői feladatait, mint például: Airport Hotel (Budapest, Ferihegy), Apollo Tyres Gumiabroncsgyár (Gyöngyöshalász), Belgrád Rakpart Hotel (Budapest), Clark Hotel (Budapest), DHL Logisztikai Központ (Budapest), DVTK Stadion (Diósgyőr), Elring Klinger (Kecskemét), Hill Side Irodaház (Budapest), Inpark Logisztikai Raktárbázis (Páty), Mapei gyártósor bővítés (Sóskút), Nestlé-Purina állateledel gyár (Bük), Nexon Irodaház (Budapest), Ongropack Telephely (Szirmabesenyő), Pannon Park – Állatkert (Budapest), Párisi Udvar Hotel (Budapest), Telekom Székház (Budapest), Vasas Stadion (Budapest), Akadémia Hotel (Budapest)

Az elmúlt 21 év legnagyobb projektjei:

Audi gyár (Győr), Árkád Bevásárlóközpont (Budapest), Budapest Music Center (Budapest), Budavári Hilton Hotel átépítése (Budapest), Buddha Bar (Budapest), CEU új épülete (Budapest), Continental Hotel Zara (Budapest), Duna Aréna (Budapest), Eglo magasraktár (Pásztó), Eurocenter (Budapest), Groupama Aréna (Budapest), Hotel Moments (Budapest), Metropolitan Egyetem (Budapest), MCS Vágóhíd (Mohács), Origo Filmstúdió (Budapest), Oxygen Wellness (Budapest I. és XIII.), Takata gyár (Miskolc), Vapiano éttermek (Budapest).

Szponzorációs együttműködéseink:

A Market Építő Zrt. történetében a társadalmi felelősségvállalás és a magyar sport támogatása mindig kulcsszerepet játszott: hisszük, hogy vállalatként fontos kiállnunk a sport – és ezzel együtt a testmozgásban gazdag, egészséges életmód – mellett. A Market Építő Zrt. támogatási programjaival kapcsolatban további információkat talál a https://market.hu/hu/tamogatasok oldalon.

Legfrissebb elismeréseink/Elismeréseink az elmúlt évekből:

2017 - Tierney Clak díj - Duna Aréna

2016 - Építõipari Nívódíj Ipari létesítmény kategóriában - Takata

2016 - Az év homlokzata 2016 - CEU

2015 - FIABCI Különdíj - XVII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat - FTC Stadion

2015 - The Stadium Business Award 2015 - New Venue Award - Groupama Arena

 

Szabadon felhasználóható sajtóanyagok:

www.market.hu

LinkedIn oldalunk

Aktuális építkezéseink

Bemutatkozó filmünk