REPUBLIC GROUP

"Semmit sem csinálnék másképp" - interjú Sárvári Krisztával

Sárvári Kriszta tizenkét évvel ezelőtt kezdett a Republic Groupnál, ami, ahogy ő is fogalmaz, meglepő annak tükrében, hogy ma az emberek ritkán töltenek ennyi időt egy munkahelyen. Hogy mi történt vele 2007. nyarán, és hogy érzi magát most, arról ő mesél:

Mit csináltál az előtt, hogy a Republicnál kezdtél dolgozni?

Egy kis nyomdai stúdiónál készítettem elő, illetve ellenőriztem a grafikai munkákat, hogy minden anyag rendben készüljön el és a gyártásnál már ne legyen probléma.

És mi szél hozott ide? Érdekelt a reklámszakma, kaptál egy ajánlatot…hogy történt?

Az előző munkám sajnos megszűnt, a Republic meg éppen DTP operátort keresett, igaz 3 éves tapasztalattal – nekem meg csak 1 volt, de úgy gondoltam, próba szerencse, és beadtam az önéletrajzomat. Bár az igazat megvallva, előtte eszembe sem jutott, hogy éppen egy reklámügynökségnél dolgozzak. Mindenesetre nem bántam meg.

Mit éreztél, mi járt a fejedben, amikor elkezdtél itt dolgozni?

Őszintén? Be voltam tojva. :) Egy nagyon pörgős helyre kerültem – kreatív csapat, nagy ügyfelek; teljesen új volt nekem ilyen helyen dolgozni.

Ha volt parád, bármilyen félelmed, azon hogy léptél túl, hogy tudtad feloldani?

Próbáltam nem aggódni túl a dolgokat, noha képes vagyok rengeteget agyalni dolgokon. Ha mégis rámjött, akkor igyekeztem nem mutatni.

republic group
 

Egyébként most, hogy már ennyi ideje itt dolgozol, vannak még olyan helyzetek, amik meglepnek, vagy megijesztenek?

Szerencsére már egyre kevesebb, de azért persze, előállhat olyan helyzet, amivel még én sem találkoztam. Ennek az az oka, hogy ez a szakma folyamatosan fejlődik, megújul, és ez generálhat váratlan szituációkat.

Mi tartott/tart itt ilyen hosszú időn át?

A csapatot emelném ki és hogy változatos munkáim vannak. De ez a mai világban jó kérdés, nem?, Amikor az emberek 2-3 évente munkahelyet váltanak, régen meg mindenki onnan ment nyugdíjba, ahol elkezdett dolgozni. :) Még nekem is hihetetlen, hogy 10 éve már a Republic csapat tagja vagyok.

Ez tulajdonképpen egy hosszú kapcsolat, mitől működik még mindig?

Az előbb említett csapat, hogy jófej emberekkel működhetek együtt. Úgy gondolom nem mindegy, hogy napi szinten kikkel dolgozunk együtt és milyen helyen töltjük az időnk nagy részét.

Hogyan lépsz át a nehézségeken, a rossz napokon?

Fontos, hogy legyen az embernek hobbija, ami kikapcsolja és feltölti. Nekem ez a társastánc, belépek a táncterembe és a külvilágot kizárom arra az időre.

Mit szeretsz itt a legjobban?

Most a kreatív csapat új kuckóját, na meg hogy itt vagyunk egy karnyújtásnyira a Duna parton.

Mit csinálnál másképp?

Azt hiszem semmit.

Ha nem operátor lennél, akkor milyen területen szeretnéd kipróbálni magad?

Szerintem teljesen mást csinálnék. A versenytánc nagyon vonzana, bár azt 10-20 évvel korábban kellett volna elkezdeni. :)

25 Trend, ami nélkül nem létezhetsz 2018-ban

AI, VR, generációk, vizuális kultúra, digitális trendek. Kíváncsi vagy, hogy a technológiai változások milyen hatással vannak a fogyasztókra? Érdekel, hogy a trendekre milyen stratégia mentén és eszközökkel érdemes reagálnia egy márkának? Töltsd le trend-előrejelzésünket!

Feliratkozás