Report Podcast

Danone

ACTIMEL – BALATON-ÁTÚSZÁS-SZPONZORÁCIÓ

FELADAT

A Danone célja a márkától elfordult élénk, energikus felnőtt célcsoport aktivizálása volt, így egy olyan brand aktiváció tervezésére kaptunk felkérést, amely a reggelekhez fűződően tudja megszólítani a potenciális fogyasztókat.

KIHÍVÁS

2016 tavaszán a Danone Actimel a globális rebranding mellett döntött. A fókuszba az új „Stay Strong!” (Bírni fogod!) pozicionálással az aktív, önmegvalósító felnőttek kerültek. A rebranding legnagyobb kihívása így az volt, hogy az üzenetet egy teljesen más fogyasztói szituációban kellett megjeleníteni.

MEGOLDÁS

A Republic Group egy BTL promóciós kampányt valósított meg egy kreatív, ,,out of the box” megoldással. Az aktivációt banner-, Facebook- és Instagram-kampánnyal, PR megjelenésekkel, blogger és vlogger együttműködésekkel, pop-up koncertekkel támogattuk. A kampány első állomásaként a Budapest Bakering mozgó street food startuppal fogtunk össze, amelynek célközönségét a nyüzsgő, urbánus felnőttek képezték. A kampány második felében elindult egy háromhetes sampling, itt a főváros legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjain a startup egyedi terméke, a ,,ring” mellé Actimelt is adtunk, öt alkalommal pedig koraesti, akusztikus pop-up koncerteket is szerveztünk. A márka nagykövetei, Marge és Szabó Kimmel Tamás adták elő a kampányhoz írt motiváló dalaikat. Ezeket az igazi „Bírni fogod!” pillanatokat saját interpretációjában Szirmai Gergő is feldolgozta YouTube-csatornáján.

AMIÉRT FELELŐSEK VOLTUNK

Az Actimel BTL kreatív ügynökségeként a márka több projektjét is végigkísértük: együttműködést valósítottunk meg a Budapest Bakeringgel, megszerveztük a Balaton-átúszás szponzorációját, illetve a rebranding ,,Stay strong!”, ,,Wake up, shake up!” üzeneteinek itthoni bevezetéséhez kapcsolódó fogyasztói promóciók, kóstoltatások, márka aktivációk lebonyolításáért is mi feleltünk.

ACTIMEL – BUDAPEST BAKERING KAMPÁNY

KIHÍVÁS

A Danone vállalatcsoport 5 kontinens több mint 120 országban van jelen, 160 gyáregységet üzemeltet, és 101.000 dolgozót foglalkoztat világszerte. 2014-ben 21.144 milliárd eurós bevételt generált.
2016 tavaszán a Danone Actimel a globális rebranding mellett döntött. A fókuszba az új „Stay Strong!” (Bírni Fogod!) pozicionálással az aktív, önmegvalósító felnőttek kerültek, akiknek az Actimel segít a mindennapi motiváció, a kitartás, a problémamegoldó készség és az energia megtartásában. A rebranding legnagyobb kihívása így az volt, hogy az Actimelt már nem a család számára létfontosságú vitaminforrásként, hanem egy teljesen más fogyasztói szituációban kellett megjeleníteni.

MEGOLDÁS

A Republic Group egy BTL promóciós kampányt valósított meg erős PR-támogatással és egy kreatív, out of the box megoldással. Ennek első állomásaként a Republic Group a Budapest Bakering mozgó street food startuppal fogott össze, ami a nyüzsgő, urbánus felnőtteket célozza. Megalkotta a különleges péksüteményük, a „ring” és az új gránátalmás Actimel tökéletes fúzióját. A Budapest Bakering értékesítési hálózata a villamos-, busz- és trolikocsik mellett ̶ a márka támogatásával ̶ egy új járművel, a kék metróval bővült. A négy jármű Actimel brandinggel járta Budapest belvárosát, és a vásárlók minden ring mellé egy ingyen Actimelt kaptak.
A kampány második felében elindult egy háromhetes sampling a főváros legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjain, öt alkalommal pedig koraesti, akusztikus pop-up koncerteket is szerveztünk. A márka nagykövetei, MARGE és Szabó Kimmel Tamás adták elő a kampányhoz írt motiváló dalokat, amelyek segítettek kibírni a mindennapok nehézségei által okozott stresszt. Ezeket az igazi „Bírni fogod!” pillanatokat saját interpretációjában Szirmai Gergő is feldolgozta YouTube-csatornáján.

EREDMÉNYEK

A pop-up koncertek indirekt elérése meghaladta a 35.000-et, továbbá a közterületi promóció alatt több mint 75.000 Actimelt osztottunk ki. A kampányhoz írt dalok 769.744-es nézettséget generáltak. Szirmai Gergely videója 345.000 megtekintést ért el, 5.500 ember kedvelte a videót, és további 434 kommentelt. A Budapest Bakering új járművének készítéséről forgatott film 202.000 megtekintést ért el a YouTube-on. A Budapest Bakering Facebook-oldalán összesen 360.000 elérést és 3.800 like-ot generáltak a BTL aktivitással összefüggő Actimel tartalmak. A WeLoveBudapest oldalán megjelent natív tartalmakat több mint 10.000 ember olvasta. A Girl Power blog által készített „tudósító” riport organikusan, olvasottságának köszönhetően került az NLC címoldalára.

ACTIMEL X-MASS

KIHÍVÁS

2016. tavaszán a Danone Actimel a globális rebranding mellett döntött. A fókuszba az új “Stay Strong!” (Bírni fogod!) pozicionálással az aktív, önmegvalósító felnőttek kerültek, akiknek az Actimel segít a mindennapi motiváció, a kitartás, a problémamegoldó készség és az energia megtartásában. A rebranding legnagyobb kihívása így az volt, hogy az Actimelt már nem a család számára létfontosságú vitaminforrásként, hanem egy teljesen más fogyasztói szituációban kellett megjeleníteni.

MEGOLDÁS

A “Stay Strong!” ( Bírni fogod!) kamoányt összekötöttük a karácsonyi készülődés küzdelmeivel. Rohanás az ajándékok után, csomagok cipelése, tömött pályaudvar, késő vonat. Ez mind nehéz, de az Actimel segít, hogy átvészeld ezt az időszakot. A kampány középpontjába a Mikulást állítottuk, hiszen számára tartogatja a legtöbb kihívást a karácsony. A Mikulás videóval elsősorban a social media csatornáit céloztuk meg, a kültéri plakátokat pedig metrómegállókban helyeztük el, ahol vásárlásból jövet-menet a legtöbben láthatják. Az offline kampány részeként kitelepülést szerveztünk a Keleti Pályaudvarhoz, hiszen itt a legnagyobb az utasforgalom. A helyszínen szétosztott termékekkel azt üzentük: “Az Actimel segít, hogy hazaérj karácsonyra”. Ezen kívül megszerveztük a Stay Strong Brothers ft. Marge popup koncertjét, hasonló megoldással a tavaszi kampányban is kísérleteztünk. A kampány célja az volt, hogy egyedi, kreatív módon érjük el az Actimel újonnan meghatározott célközönségét, és eljuttassuk hozzájuk a “Stay strong” // “Bírni fogod!” üzenetet.

EREDMÉNY

A kampány 12 médiamegjelenést produkált, ebből 7 újságcikk volt, 5 pedig influencer post, és ezek közül egy sem volt fizetett megjelenés. Ezekkel összesen 1.253.949 egyedi elérést produkáltunk, és összesen 7.107.000 Ft-os reklámértéket generált. A Mikulásos videó keltette fel az újságírók érdeklődését leginkább, az Origóval kötött exkluzív együttműködésünk is sikeresnek bizonyult.