Report Podcast

GVH

FELADAT

A magyar versenyjog tiltja a kartellek működését, de a mai napig előfordulnak illegális megállapodások. A velük szembeni küzdelem jegyében feladatunk az engedékenységi politika népszerűsítése volt a kkv-szektorban.

MEGOLDÁS

Mivel egy igencsak speciális csoportot céloztunk meg a kampánnyal, így az egyik legfontosabb szempontunk a reklámzaj minél eredményesebb áttörése volt. Ebből kifolyólag nem mindennapi vizuális megoldásokat és szembetűnő kreatívokat terveztünk, amelyeken a kartellezőket nem hétköznapi helyszíneken buktattuk le. Így azt az üzenetet közvetítettük, hogy a tettenérés és a felelősségrevonás elkerülhetetlen. Az integrált kampányban az ATL hirdetések mellett digitális eszközöket is bevetettünk, illetve az adatközlés átláthatóságának érdekében újrastrukturáltuk a GVH weboldalát, könnyen kereshetővé téve azt. A honlap világos tartalma és látványos grafikai elemei tovább növelték annak érthetőségét.

EREDMÉNY

A kampány hatására jelentősen nőtt az kartellellenesség. Másfélszer annyi bejelentés érkezett illegális tevékenységekre és gyanús esetekre, illetve nagymértékben megemelkedett a GVH oldalán található Kartellchat forgalma is. A SoundCloudra készített kreatív bannerünk szintén számos szakmai elismerést hozott.

MIÉRT VOLTUNK FELELŐSEK

Az integrált kampány lebonyolításáért, illetve az egymást támogató outdoor és BTL hirdetések elkészítéséért. Továbbá a GVH weboldaldizájnjának modernizálásáért és SoundCloud-banner készítéséért.