BUDAPEST BANK

KIHÍVÁS:

A Budapest Bankot 1987-ben, a kétszintű bankrendszer hazai kialakításakor alapították. Azóta a 8 nagybank egyikeként nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat lakossági ügyfeleknek, kisvállalkozásoknak és vállalatoknak is. Országos eléréssel, nagyjából 100 bankfiókkal rendelkezik, nyereséges működése pedig hosszú évek óta folyamatos, és ez még a válság alatt is töretlen maradt.
A bank új termékkel jelent meg a piacon: a kisvállalkozóknak szóló, beszédes nevű Üzletélénkítő kölcsön a növekedni vágyó cégeknek nyújt kedvező hitellehetőséget. A Republic Group feladata az volt, hogy a termék teljes kommunikációját felépítve egyrészt felhívja a célcsoport figyelmét a fejlesztés, a növekedés, a célok elérésének fontosságára, másrészt az igénylések számát, a sales eredményeket is magasra tornássza.

MEGOLDÁS:

Az országos kampány egy erős, jól azonosítható vizuális kulcsra épült, amely a termék fő előnyét hivatott szemléltetni. Ez volt az a motívum, ami összekapcsolta a terméküzenetet a célcsoport igényeivel, és gyorsan képes volt átadni a lényeget: a képeken sikeres kisvállalkozók óriásként lépnek kapcsolatba a környezetükkel, gyakorlatilag munka közben látjuk őket. A kampány során regionális kreatívokat használtunk, azaz az ország több régiójának egy-egy jellegzetes, széles körben ismert helyszínét használtuk háttérként, és a vizuálok megfelelő regionális elhelyezésére a médiatervezés során is odafigyeltünk. A Republic Group kampánya egész Magyarországon nagy sikerrel futott, ismertté téve az Üzletélénkítő kölcsönt, sőt a Budapest Bank országos márkaismertségére is pozitív hatást gyakorolt.

EREDMÉNYEK:

A kampány hatására jelentősen emelkedett a célcsoport körében a Budapest Bank spontán ismertsége, és a bank kisvállalkozói termékeire irányította a célcsoport, vagyis a hazai KKV-k figyelmét. A szegmensen belül nagymértékben emelkedtek a termékigénylések és hitelkihelyezések is, így a kampány a kommunikációs KPI-okra és az eladási adatokra egyaránt jelentős, pozitív hatással volt.

Releváns munkák