COCA-COLA

KIHÍVÁS:

A Coca-Cola az 1885 óta tartó sikertörténetének és a mindenki által ismert ízének köszönhetően már évtizedek óta popkulturális ikonnak számít. A világ első számú üdítőital-márkájaként több mint 200 országban kapható, naponta hihetetlen számú, összesen 1,8 milliárd terméket ad el. A brand a világ legértékesebb márkái közé tartozik.
A Republic Group azt a nagyszabású feladatot kapta, hogy a Balaton egyik legnépszerűbb környékén, Siófokon, a part menti régióban elhelyezkedő közösségi tér/bár/club/szórakozóhely teljes koncepcióját és brandingjét alkossa meg. Ezenfelül digitális kommunikációs ötleteket is várt a Coca-Cola, amelyek eredményesen szólítják meg a fiatal, trendérzékeny fogyasztókat.

MEGOLDÁS:

A Coke Club a Balaton partjának új csillaga. Az európai klubélet, a kortárs tánckultúra, a legtrendibb nyári sportok és a legjobb márkák együtt, egy mutatós és minőségi közösségi helyszínen. A Republic Group fejlesztette a Coke Club nevétől kezdve a branding-stratégián, a helyszíni branding-elemeken át a bevezetőkampányig a projekt összes fontosabb elemét. A legérdekesebb kampányelem a FeriTV, vagyis hazánk egyik első webes videósorozata volt. Ebben a főszereplőnk, Feri az épülő klub közepén táborozott, és az általa posztolt videókban rendszeresen beszámolt a kalandjairól, mindennapjairól. A kampány számos kreatív díjat söpört be a fesztiválok integrált és online kategóriáiban, és azóta is referenciának számít a hazai online és branded content reklámok között.

EREDMÉNYEK:

A Coke Club elképesztő sikerrel nyitotta meg kapuit, és több ezer vendéget fogadott a teltházas nyitó hétvégén. A Republic Group bevezető kampánya után a legismertebb hazai DJ-k és a legnevesebb előadók tették folyamatosan kihagyhatatlanná a klub programjait. A klub elnyerte a „Balaton legjobb helye” címet egy országos szavazáson. A bevezető kampány 25 millió Ft-os költsége végül több mint 85 millió Ft ingyen médiát ért el, és azóta is a Coca-Cola legjobb hazai branded content kampányai között tartják számon.

Releváns munkák