GSK

KIHÍVÁS: KÖZELEBB VAN, MINT GONDOLNÁD

A GlaxoSmithKline a világ egyik vezető kutatásorientált gyógyszergyártó és egészségmegőrző vállalata. A világ 116 országában 99.500 alkalmazottal van jelen, kutatócsapataiban mintegy 12.000 szakember dolgozik. A GSK 2015-ben mintegy 23,9 milliárd angol fontnyi forgalmat bonyolított le. Legismertebb márkái: Aquafresh, Sensodyne, Rotarix, Varilrix és Augmentin. A Republic Groupot ez alkalommal az osztrák GSK Pharma kérte föl közép-európai (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) kommunikációjának megtervezésére. Feladatunk egy olyan integrált, non-branded kampány elkészítése volt, amelyben felhívjuk a célcsoport figyelmét a hepatitis A és B fertőzés kockázatára. Azt kellett tudatosítanunk a célszegmensekben, hogy a veszély a közvetlen környezetünkben is jelen van, és nem kell messze utazni ahhoz, hogy találkozzunk a vírussal.  

MEGOLDÁS: SZÉP? PEDIG VESZÉLYES IS LEHET!

A Republic Group kreatívkoncepciója arra az analógiára épített, hogy a legveszélyesebb dolgok sokszor nem elrettentőek, hanem épp ellenkezőleg: vonzóak, ellenállhatatlanok. A kreatívokon az egyes célszegmensek profiljait figyelembe véve olyan vonzó dolgokat mutattunk, amelyek könnyen a hepatitis fertőzés veszélyét hordozhatják magukban. Ezeket a rizikófaktorokat a tárgyak mellett szövegesen is láthatóvá tettük, továbbá felhívtuk a célszegmensek figyelmét, hogy tehetnek ezek elkerüléséért, így nem kell ellenállni a csábításnak.  

 EREDMÉNYEK:

A Republic Group figyelemfelkeltő vizibilitású koncepciója jól teljesített, és sikeres awareness építő kampányt eredményezett. Munkánk a kampány ideje alatt nagyszámú médiafelületen jelent meg (sajtóhirdetés, banner, native, jármű LCD, leaflet, indoor, képeslapok, tükörmatrica).  

Excerpt:

A Republic Group non-branded kampánya az osztrák GlaxoSmithKline gyógyszergyártó vállalat számára. A kampány célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hepatitis A és B fertőzés kockázata a közvetlen környezetünkben is jelen van.

Releváns munkák