PILKINGTON: "A nagy szélvédőteszt"

KIHÍVÁS

A Pilkington vállalat a világ egyik vezető autóüveg gyártója. Közel 200 éves múltra tekint vissza, jelenleg 51 gyárában közel 30 000 embert foglalkoztat. A Pilkingtont 1826-ban alapították Angliában, 2006 óta pedig a japán NSG Group tagja. Olyan autógyáraknak a gyári beszállítója, mint például: Opel, Ford, Mercedes, DAF, Volvo, MAN, Jaguar, Roll Royce. A Pilkington éves bevétele meghaladja a 4 milliárd dollárt.

A Pilkington húsz éves szakmai tapasztalattal Magyarországon egyedülálló, 7 saját, 28 franchise partnerből álló szervizhálózattal rendelkezik. Viszonteladóinak száma meghaladja az 1700-at. A budapesti központi üvegalkatrész készletük a közép-kelet európai régióban piacvezető.

Egy korábbi együttműködést követően keresett meg minket a Pilkington. Célkitűzésük a márkaismertség növelése volt.

MEGOLDÁS

A több körös prezentációkat követően kiválasztották Winkler Róbert – Bazsó Gábor koncepciónkat - így 2017. július közepétől ők lettek a márka arcai.

Az integrált kampány keretein belül új weboldalt terveztünk, rádió és online kampányokat indítottunk, valamint a méltán híres “A nagy szélvédőteszt” videókat is leforgattuk.

A kampány során nagyobb, szakértői szerepet kapott Takács István, a cég szervizhálózati felelőse is. Minden videóban ő képviseli a Pilkingtont. Tavaly óta online felületeken és rádióban is hallhatjuk/láthatjuk őt.

 

EREDMÉNY

 

A 2017 augusztusától 2018 márciusáig tartó kampányidőszak sikeresen zárult. “A nagy szélvédőteszt” videók hatalmas sikert arattak a legnagyobb videómegosztó felületen: több százezren tekintették meg a Winkler-Bazsó videókat.

“A nagy szélvédőteszt” videónkkal 3 díjat nyertünk:

Prizma: szektor/iparág: Autó, gépjármű: ARANY; Influencer PR kampányok: EZÜST; CMA: BRONZ.

Az idei évben az együttműködést Winkler Róberttel folytattuk, akivel a lengyelországi szélvédő gyárban is készítettünk egy 3 részből álló videósorozatot.

A Pilkington Youtube csatornájára 700 feliratkozó érkezett- ez az eredmény egy specifikus cég esetében kiváló.

 

Releváns munkák