RAIFFEISEN BANK

KIHÍVÁS: BRANDING STRATÉGIA A RAIFFEISEN BANKNAK KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN

A Raiffeisen Bank International egy vezető vállalati és befektetési bank Ausztriában, valamint a teljes régióban. Összesen 54.500 alkalmazott szolgál ki 14,8 millió ügyfelet 2.850 fiókban és nettó több mint 1,2 milliárd éves bevétellel. A Republic Group egy nemzetközi tenderen nyerte el a lehetőséget, hogy megtervezze a cég branding stratégiáját az egész közép- és kelet-európai régióban. A cél az volt, hogy létrehozzon egy egyedi vizuális identitást, továbbá hogy bemutassa Magyarország első bank image kommunikációját.

MEGOLDÁS: A RAIFFEISEN BANK MOSOLYA, A MAGABIZTOS PROFIZMUS MOSOLYA

A bank erősíteni akarta a professzionális szolgáltatások image-ét. A Republic Group kreatív koncepciója egy magabiztos, megnyugtató mosolyra bízta az üzenet átadását, amit csak igazi hozzáértők arcán látni. A „velünk könnyebb” pozíció egy olyan mosolyról szól, amelyet a kompetencia, a kényelem és a bizalom táplál. A kampány természetesen vizuálisan is támogatta az új fókuszt, amit a megnyerő sárga szín tett még vonzóbbá. A Raiffeisen új, ellenállhatatlan mosolya olyan szakmai tudást sugallt, amitől a meglévő és a leendő ügyfelek is biztos kezekben érezhették magukat.
Az ötlet pedig valójában egy nagyon emberi gesztus szociokulturális felfedezése volt a térség kultúrájában és kommunikációjában. A médiaeszközök teljes palettája mesélt arról a jelzésről, ami talán a legerősebb üzenet két ember között.

EREDMÉNYEK: A KREATÍV KAMPÁNY KÖVETENDŐ PÉLDÁVÁ VÁLT A RÉGIÓBAN

A kampány olyan erősnek bizonyult, hogy több versenytárs adaptálta a koncepció elemeit és a brand experience stratégiát. Horvátország, Bulgária, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Ausztria és Szlovákia mind-mind olyan ország, ahol átvették a Republic Group stratégiáját, amely a Raiffeisen brand pozícióját sikeresen támogatta az egész térségben. A speciális, erőteljesen színkódolt látványvilágot átvette a szektor több szereplője is, még évekkel a kampány indulása után is.

Releváns munkák