Report Podcast

Pilkington

Feladat

Kevesen mondhatják el magukról, hogy már 150 éves üveggyártói tapasztalattal rendelkeznek. A Pilkington ellenben a valóban másfél évszázados szakmai múlt alatt megszerzett tudását szinte az autók megjelenése óta sikeresen kamatoztatja a szélvédőgyártásban. Ezért akartuk történelmi perspektívába helyezni az üveggyártó cég kampányát.

Megoldás

„A nagy szélvédősztorikon” keresztül emlékezetes pillanatokat idéztünk meg, minimalista, pár fázisból építkező animációval. Mindegyik történelmi eseményt egy haladó autó ablakának a perspektívájából jelenítettük meg, időrendben, míg meg nem érkeztünk a jelenbe.

Eredmény

Így a nosztalgikus pillanatokon és a Pilkington szélvédőin keresztül mondhatjuk el, hogy „Ott voltunk a taxikban, melyekben a hatvanas évek brit popsztárjai menekültek a rajongóik elől; Ott voltunk a német fiatalok autóiban, mikor önfeledten ünnepelték a berlini fal leomlását; Ott voltunk azokban az autókban, melyek részt vettek a 90-es budapesti taxisblokádban.; És ott leszünk a te autódban is, ha bármi történik a szélvédőddel.”

Miért voltunk felelősek

A Pilkington éves umbrella kampány megalkotásáért, azon belül is az animációsorozat elkészítéséért.